Groovy How-To, tipy, návody

Skvělá věc na Thunderbirdu 3 je jeho rychlost, ale můžete být rychle zpomaleni (pěkný oxymoron co?) E-maily obsahující obrázky. Pokaždé, když otevřete e-mail pomocí Thunderbirdu, uvidíte zprávu se vzdáleným obsahem, která uvádí, že při zobrazování vzdáleného obsahu z neznámých webů existuje bezpečnostní riziko. Bezpečnostní riziko je skutečné. Pokud jste však jako já a používáte Gmail nebo máte nastavený dobrý filtr spamu, pravděpodobně do vaší hlavní doručené pošty nedostáváte žádné škodlivé e-maily.

Pokud jste nemocní, když vidíte vyskakovací okno od Thunderbirdu, které říká, že chrání vaše soukromí, existuje cesta kolem. Pravda, můžete kliknout na Vždy načíst vzdálený obsah z adresy sender@email.com. Ale to může být nepříjemné, pokud obdržíte e-mail od mnoha různých lidí - protože musíte opakovat postup pro každého z nich.

v Thunderbird 3 může být vzdálené okno s obsahem nepříjemné

Zde je rychlý průvodce pro odstranění těchto nepříjemných vyskakovacích oken „soukromí“ pro vzdálený obsah, je to rychlé, ale může vyžadovat malý pocit dobrodružství!

Jak automaticky zobrazit všechny obrázky v Thunderbirdu 3

1. V aplikaci Thunderbird verze 3 klikněte na Nástroje a poté vyberte Možnosti

otevřete nabídku možností Thunderbird

2. Klepněte na kartu Upřesnit a poté na položku Editor konfigurace

přístup k thunderbird about: config menu

3. Jste upozorněni na varování o tom, jak nebezpečné může být změna vaší konfigurace. Klikněte na Budu opatrný, slibuji! knoflík.

být upozorněni Thunderbirdem v nabídce about: config

4. Z nabídky about: config najděte položku mailnews.message_display.disable_remote_image. Nejjednodušší způsob je zadat do výše uvedeného filtru. Jakmile je nalezen, poklepejte na položku, dokud se nezobrazí Status = user set a Value = false. Po dokončení můžete odejít a změny se stanou okamžitě.

změňte mailnews.message_display.disable_remote_image na false, abyste deaktivovali vyskakovací okna vzdáleného obsahu v Thunderbird 3

Nyní, kdykoli přistupujete k e-mailům pomocí Thunderbirdu, neměli byste již nikdy být vyzváni titulkem „Chraňte své soukromí“ k blokování obrázků. Pokud se později rozhodnete, že chcete zvláštní zabezpečení, můžete se kdykoli vrátit a nastavit hodnotu na „true“ v nabídce about: config a vše se vrátí do výchozího stavu.